Великобритания стана обект на масирана хакерска атака. Избирателната комисия съобщи днес,

...
Великобритания стана обект на масирана хакерска атака. Избирателната комисия съобщи днес,
Коментари Харесай

Хакери с голям удар. Кибератаки във Великобритания

Великобритания стана обект на масирана хакерска офанзива. Избирателната комисия заяви през днешния ден, за серия от киберинциденти, засечени за първи път през октомври предходната година, като в компютърните й системи са проникнали " враждебни оператори ", съобщи Ройтерс.

Избирателната комисия на Англия е самостоятелен орган, който следи провеждането на изборите и регламентира политическото финансиране в Обединеното кралство.
-->
" Враждебни оператори са били дейни в нашите системи и са имали достъп до сървърите, в които са били нашите електронни пощи, системите за надзор и копията от изборните описи ", се споделя в серия от изявления на институцията в обществената мрежа " Eкс " (доскоро " Туитър " ).

Повечето от данните в изборните описи, в това число името и адреса на записаните гласоподователи в интервала 2014 - 2022 година и имената на гласувалите в чужбина, към този момент са изнесени в общественото интернет пространство, показва комисията.

Тя отбелязва, че по време на следствието на случаите е работила взаимно с Националния център по киберсигурност на Англия и с външни специалисти, като в същото време е направила усъвършенствания по сигурността на своята компютърна система, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР